30. listopada 2013.

Tjestenina Smazolina i šareni muffini


Tjestenina u umaku od sira je najdraža tjestenina posebno djeci u vrtiću. Nikad nisam pogodila okus tjestenine koju su pripremale kuharice u vrtiću koji su pohađala moja djeca. Još i danas znaju spomenuti kako je bila fina tjestenina sa sirom. Upravo Tjestenina Smazolina ima savršen kremast i fin okus, a omiljen spiralni oblik djeci je prava poslastica posebice uz dodatak sira. Još jedan Podravkin proizvod za najmlađe, Smazolina je blagog okusa prilagođenog dječjem nepcu, bez dodatnih umjetnih aroma, pojačivača okusa i umjetnih bojila.

 
Hranjiv obrok u svako doba dana, idealan za radne dane kad su roditelji zauzeti, a osim toga redovito se događa da im se negdje žuri. Zamislite iznenadno kašnjenje kući ili tatu samog s djetetom, a u smočnici paketić Smazoline koji će pomoći u brzoj pripremi obroka!
 
Tjestenina Smazolina u sočnom umaku od sira priprema se tako da sadržaj vrećice uspete u 550 ml tople vode i uz lagano miješanje pustite da zavri. Kuhajte na srednje jakoj vatri 8 minuta uz neprestano miješanje. Kad je gotova ostavite 1-2 minute da se zgusne i malo ohladi, a dječica će je smazati u trenu! J
 
 
Nakon Smazoline predlažem šarene muffine za desert. Ovi su muffini jeftini i zaista brzo gotovi. Preporučujem prvo pripremu muffina, a za vrijeme njihova pečenja pripremu tjestenine. Sveukupno je potrebno 35 minuta (10 za pripremu muffina, 20 za pečenje, 10 minuta za tjesteninu iskoristiti unutar vremena za pečenje).
 
 
Šareni muffini
 
Sastojci (mjereno u čašama od 200 ml):
 
2 srednja jaja
1 čaša kiselog vrhnja
¾ čaše ulja
1 vanilin šećer
1 šalica šećera
Naribana korica ½ limuna
2 šalice brašna
½ praška za pecivo
-------
3 žlice prosijanog kakaa
2 žlice mlijeka
 
Čokoladna glazura:
50 g čokolade za kuhanje
20 g margarina
1 žlica mlijeka
 
 
Priprema:
U posudi miješati jaja, kiselo vrhnje i ulje. Zatim dodati vanilin šećer, kristal šećer i naribanu koricu limuna. Na kraju dodati brašno s praškom za pecivo. Kad je smjesa homogena, podijeliti ju na dva dijela. U jedan dio dodati prosijani kakao i mlijeko pa promiješati, a preostalu polovinu ostaviti svjetlu.
Kalupe za muffine obložiti košaricama ili namastiti. Smjese stavljati naizmjenično svjetlu i tamnu kako bi kasnije dobili uzorak zebre ili mramornog kolača. Peći 20 minuta na 180°C.
 
 
 
Sastojke za čokoladnu glazuru otopiti na pari uz neprestano miješanje.
Vrh pečenih muffina umočiti u otopljenu čokoladnu glazuru i ukrasiti po želji, a ako ne volite čokoladu muffine možete po želji samo posuti šećerom.
 
Više o Tjestenini Smazolini i drugim Podravkinim proizvodima za djecu pogledajte ovdje.

 

Nema komentara:

Objavi komentar