24. svibnja 2017.

Pagnottine - talijanska peciva za sendviče

Kod Mucike sam naišla na pagnottine - talijanska peciva za sendviče privlačnog izgleda i naziva. Peciva su mi ispala mekana s veoma hrskavom koricom pa ako volite isprobajte ;)



Sastojci:
250 g glatkog brašna
250 g oštrog brašna
1 žličica suhog di-go kvasca
35 g maslaca
1 žličica meda
1 žličica soli
250 ml tople vode


Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesite dizano tijesto pa ga pokrivenog ostavite da poveća volumen.

Kad je tijesto naraslo podijelite ga na 8 jednakih dijelova. Svaki dio lagano premijesite i oblikujte kuglu ili valjak. Svaku kuglicu razvaljajte u duguljasti oblik pa ga zarolajte (vidi sliku).


Pripremljena peciva slažite na tepsiju, pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite da odmaraju pola sata na toplom, zatim uključite pećnicu da se ugrije na 180°C. Kad je pećnca ugrijana razrežite ih oštrim nožem po vrhu i stavite peći 20 minuta na 180°C - moraju ostati bijela. Kad su peciva pečena poprskajte ih vodom i kratko pokrijte krpom.

Original recept možete pogledati  o v d j e.

4 komentara: